Door de modder voor het Helen Dowling Instituut

Over muren heen, door ijskoud water, kruipend door de modder; het was afzien afgelopen zaterdag voor de deelnemers aan de Mud Masters voor het Helen Dowling Instituut. Met samenwerking en een flinke dosis doorzettingsvermogen bereikten ze de eindstreep van deze obstacle run. Een enorme prestatie, die ruim 9.000 euro opleverde voor psychologische zorg bij kanker.

Eén van de deelnemers aan de Mud Masters voor het HDI is Terry Stooker (29). Terry kreeg tweeënhalf jaar geleden de diagnose zaadbalkanker. Door de chemotherapie, onderzoeken, kwaaltjes en pijntjes was er weinig meer over van de sportieve jongen die hij was. "Het vertrouwen kwijt zijn in je eigen lichaam is een vreemde, traumatische gewaarwording. Het HDI heeft mij door middel van individuele en groepstherapie een flink eind de goede richting op geholpen." De finish bereiken van de Mud Masters is een echte overwinning voor Terry.

Afzien voor psychologische zorg bij kanker

Ook Hanneke Haanraadts, directeur van het HDI, deed mee. "We zetten alle zeilen bij om ervoor te zorgen dat Terry en duizenden anderen geholpen kunnen worden. Kanker is een ontwrichtende ziekte, voor zowel patiënten als hun dierbaren. Psychologische zorg is dan allesbehalve een overbodige luxe." Het HDI is voor haar voortbestaan deels afhankelijk van fondsenwerving. Hoewel de zorg van het instituut wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zijn de tarieven van de zorgverzekeraars niet toereikend om alle kosten te dekken. "Gelukkig mogen we rekenen op de steun van mensen die ons een warm hart toedragen", aldus Hanneke.

Helden van het Helen Dowling Instituut

Het Helen Dowling Instituut helpt jaarlijks ongeveer 2.200 cliënten om het psychisch lijden als gevolg van kanker te verminderen, met hoofdlocaties in Bilthoven en Arnhem. Om deze zorg te ondersteunen zetten zich jaarlijks vele mensen in; de helden van het HDI. Dit zijn ondernemers die een benefiet golftoernooi organiseren, cliënten die meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse of de Dam tot Damloop, of de school die een sponsorloop opzet. Dit jaar viert het HDI haar 30-jarig jubileum met als thema 'Helden van HDI'. Op de website www.heldenvanhdi.nl staan alle mogelijke manieren om in actie te komen voor het HDI.

Meer berichten