Utrechts studentenhuis wint prijs voor de kleinste voetafdruk

De bewoners van deelnemend studentenhuis aan de Lange Nieuwstraat hebben de prijs voor de kleinste voetafdruk (aantal CO2 dat bewoner én per m2 wordt verbruikt) gewonnen. De deelnemers hebben gisteravond de prijs (een eco koelkast) in ontvangst genomen.

De resultaten

De  Student Energy Race werd gister afgesloten. Maar liefst 150 studenten uit zeven grote steden streden gedurende vijf maanden voor het laagste energieverbruik. Ook de andere deelnemers hebben een knappe prestatie geleverd tijdens deze wedstijd.

- Het huis met de grootste besparing bespaarde maar liefst gemiddeld 57,4% op gas en elektra

-  Alle huizen bij elkaar bespaarden gemiddeld 23,6% op gas en elektra

-  Omgerekend is dat een bedrag van € 11.965,- in vijf maanden tijd

-  De hoogste besparing per persoon was € 212,- in vijf maanden

-  Bij elkaar verminderden de huizen hun CO2-uitstoot met 36.400 kg

Op grond van de cijfers kunnen we concluderen dat ook met deze editie van de Student Energy Race het doel is bereikt: de studenten zijn zich bewuster geworden van hun energieverbruik.

De Student Energy Race

Tijdens de Student Energy Race zijn studentenhuizen uit Utrecht, Amsterdam, Leiden, Delft, Deventer, Nijmegen en Rotterdam onderling de strijd met elkaar aangegaan. De deelnemende huizen werden voorzien van zogenaamde 'slimme' energiemeters. Daardoor konden de bewoners op een website en via een app realtime hun eigen energiegedrag en dat van de andere deelnemende huizen zien. Deelnemers uit Deventer gingen er met de andere hoofdprijs vandoor. Zij hadden relatief de grootste besparing ten opzichte van voorgaande jaren.

Meer berichten