Wilhelmina Kinderziekenhuis kiest voor 'Chillen kun je leren'

Na een pilot van drie maanden is bekend geworden dat Rina Kamta, meditatiedocent en oprichter van mindfulnessprogramma ‘Chillen kun je leren’, haar samenwerking met Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) gaat voortzetten en kinderen met haar programma even laat vergeten dat ze ziek zijn.


Rina zal met 'Chillen kun je leren' individuele workshops geven aan kinderen en hun ouders. De samenwerking start per direct. ‘Chillen kun je leren’ wordt een onderdeel van het entertainment programma van het Kindertheater van het WKZ en aangeboden aan alle afdelingen binnen het ziekenhuis.

Ewout Tuyt, Coördinator Kindertheater: “Doel van het kindertheater is om kinderen en ouders even te laten vergeten dat ze in een ziekenhuis zijn. Dat doen we op heel veel manieren, en ‘chillen’ is een mooie, nieuwe ingang om kinderen en ouders even te laten ontspannen en te laten ontsnappen uit de soms ingewikkelde ziekenhuissituatie”.

‘Chillen kun je leren’ werd door Rina Kamta ontwikkeld en voor het eerst als praktisch leerpakket geïntroduceerd binnen het basisonderwijs. Met behulp van eenvoudige bewegingen, muziek, adem- en stemoefeningen, leren kinderen op speelse wijze o.a. de voordelen van meditatie. WKZ is het eerste ziekenhuis dat een dergelijk workshopprogramma aanbiedt aan haar patiënten.

Rina Kamta: “Ik ben zeer verheugd dat we onze samenwerking voortzetten. Wat ik mooi vind aan dit werk is dat ouders direct ervaren wat het effect is van ‘Chillen kun je leren’ op hun kind. Het is geweldig dat WKZ als voorbeeldfunctie kinderen en ouders hierin stimuleert”.

Meer berichten