Foto: Jeanine van den Wittenboer-Berk

Kinderen houden succesvolle sponsorloop voor het WNF

Olaf (10 jr), Sylke (8jr) en Hannah (5jr) van den Wittenboer wilden zich graag inzetten voor de nieuwe actie van de WNF rangers voor de Tijger. Daarom hielden zij een sponsorloop. Zondag 8 april was het zo ver.

UTRECHT - Olaf, Sylke en Hannah kwamen op het idee om een sponsorloop te organiseren en hebben dat helemaal zelf (met een klein beetje hulp van papa en mama) gedaan. Er werden brieven geschreven, stempelkaarten gemaakt, sponsors gezocht, cakejes gebakken om te verkopen, de buurt werd ingelicht, en er werden buurkinderen, vriendjes, vriendinnetjes en klasgenootjes gevraagd om mee te lopen. Voor de kinderen was het een heel leerzaam proces om te zien wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van zo'n evenement.

Afgelopen zondag, 8 april, was het zover. Olaf, Sylke en Hannah waren al vroeg uit de veren om de straat te versieren, een stempelpost in te richten en tafels buiten te zetten voor koffie, thee, limonade en zelfgebakken cakejes.

Om 11 uur, stonden er 34 kinderen in de Duikerstraat te trappelen om van start te gaan. De rondjes waren ongeveer 200m en na ieder rondje werd een stampel gezet. De kinderen hadden een uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te lopen, en dat hebben ze fanatiek gedaan, recordhouder was Nicolaas met 45 rondjes!

Toen aan het eind van de loop de binnengehaalde bedragen werden opgeteld, stond iedereen perplex. 34 kinderen, die samen 3.214 euro binnenhalen voor de tijgers! Wat een kanjers. Het wereld natuurfonds is er erg blij mee, Olaf, Sylke en Hannah mogen binnenkort de cheque gaan overhandigen bij het hoofdkantoor in Zeist.

Meer berichten