Burgemeester Van Zanen overhandigt 'De Utrechtse student'


Burgemeester Van Zanen overhandigt 'De Utrechtse student'

Op donderdag 5 april reikte de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen in het Centraal Museum het eerste exemplaar van De Utrechtse student: 1945 tot nu uit aan prof. dr. Bert van der Zwaan, oud-rector magnificus van Universiteit Utrecht.

UTRECHT - Het boek - met bijbehorende fototentoonstelling in het Utrechts Archief - geeft een uniek inzicht in het leven van Utrechtse studenten door de jaren heen en is een initiatief van DdM Works.

Het boek brengt herkenning, verdieping en verwondering voor iedereen die in Utrecht studeert, heeft gestudeerd of gaat studeren. In 1945 kende Utrecht vijfduizend studenten, anno 2018 ruim zeven-en-zestigduizend. Sommige dingen zijn in die 70 jaar studentenleven onherkenbaar veranderd, maar veel gebouwen, gebruiken en jargon komen generaties (oud-)studenten nog vertrouwd voor. Voor het eerst wordt het verhaal van het Utrechtse studentenleven sinds de Tweede Wereldoorlog integraal verteld. Het boek is te bestellen voor 34,95 euro op de website: http://www.ddm.works/studenten-leven

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden