U-pashouders, bedoeld voor gezinnen met een laag inkomen, kunnen zich nu opgeven voor de Efteling.
U-pashouders, bedoeld voor gezinnen met een laag inkomen, kunnen zich nu opgeven voor de Efteling. (Foto: Efteling)

Betaalbaar met het gezin naar de Efteling

Door een samenwerking tussen U-pas, de Efteling en Brabant Expres kunnen U-pashouders binnenkort met hun (klein)kinderen door het Sprookjesbos wandelen, wegdromen in de Droomvlucht en vaart maken in Joris & de Draak.

UTRECHT - Op woensdag 2, vrijdag 4, donderdag 19 mei en op dinsdag 9 juni worden er vier dagtochten naar het bekendste sprookjesachtige attractiepark van Nederland georganiseerd. Pashouders kunnen zich voor tien euro per persoon opgeven, waarbij zij 39 euro korting per persoon ontvangen en het restbedrag met hun U-pas tegoed kunnen betalen.
"De U-pas is speciaal bedoeld voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kunnen gezinsleden meedoen aan sportieve en culturele activiteiten, krijgen zij korting op producten en bij toeristische attracties en zijn er bijdragen voor de kinderen", zegt Erik Reitsma van het U-pasbureau. Tineke Schouten, sinds dit jaar ambassadrice van de U-pas, sluit zich aan bij de woorden van Reitsma. "Niet iedereen kan het zich veroorloven om met een gezin van twee tot vier kinderen naar de Efteling te gaan.'' Op deze Efteling-dagen stappen deelnemers om 09.00 uur op bij een van de vier opstapplaatsen: winkelcentrum Overvecht, NS-station Lunetten, Stadion Galgenwaard of P&R Westraven. Daar worden zij dezelfde dag om 19.00 uur weer afgezet. Op www.u-pas.nl kunnen mensen zich opgeven.

Meer berichten