De Utrechtse gymleraar Rob Hensing wil heel graag meedoen aan Expeditie Robinson: 'Als ik mee mag doen zou ik beginnen met bondjes sluiten om zo ver mogelijk te komen.' Foto: Sterre ten Houte de Lange
De Utrechtse gymleraar Rob Hensing wil heel graag meedoen aan Expeditie Robinson: 'Als ik mee mag doen zou ik beginnen met bondjes sluiten om zo ver mogelijk te komen.' Foto: Sterre ten Houte de Lange (Foto: Sterre ten Houte de Lange)

Gymleraar Rob Hensing wil meedoen aan Expeditie Robinson: 'De 'onbekenden' zijn beter in het spel'

Utrechtse gymleraar Rob Hensing wil meedoen aan Expeditie Robinson. De twee pogingen met een nominatie filmpje leverde niet genoeg stemmen op. Nu duimt Rob Hensing dat hij door RTL wordt uitgekozen voor de castingdag. Hensing: "Onbekende mensen zijn veel beter in het spel dan BN'ers."

Door Sterre ten Houte de Lange

UTRECHT - Na het succes van afgelopen seizoen stelt RTL Expeditie Robinson weer open voor onbekende Nederlanders. Naar verwachting gaan zeven onbekenden de strijd aan met tien bekende Nederlanders. Rob Hensing uit Utrecht wil graag meedoen.
Rob is gymleraar van het Arcade Montessori in Leidsche Rijn. "Gymleraren zijn geknipt voor Expeditie Robinson. Zij snappen de opdrachten motorisch goed en zijn heel sociaal vaardig." Rob was dan ook niet verbaasd dat het spel dit jaar werd gewonnen door de gymleraar Carlos Platier Luna. "Hij was onbekend, maar dat is nu wel anders", zegt Rob glunderend.
Als Rob zelf mee mag doen, gaat hij het vies spelen. "Je moet sterke mensen wegstemmen, want daar kun je minder makkelijk van winnen. Daar heb je bondjes voor nodig. Dat is dus het eerste wat ik ga doen: bondjes maken." Voor een beetje psychologische oorlogsvoering is Rob niet bang. Dat mensen naar huis gaan omdat ze hun familie en vrienden missen, vindt hij maar slap. "Ik was deze zomer een maand weg. Heb ik mijn familie gemist? Geen seconde."

De onbekende Nederlanders kunnen zichzelf nomineren met een filmpje waarin ze een Expeditieopdracht doen. De zeven filmpjes met de meeste stemmen van die week mogen naar de castingdag. Rob maakte twee filmpjes. De eerste keer kreeg hij 301 stemmen. Lang niet genoeg, hij had minimaal 2400 stemmen nodig. De tweede keer trok hij alles uit de kast. Hij sliep een nacht op het dak en filmpje dat. Hij riep de kinderen en ouders van de vier basisscholen waar hij werkt op om te stemmen. Hij deed een oproep op de lokale tv en verspreidde het nieuws op zijn hockeyvereniging. Maar helaas, weer niet genoeg stemmen. "Hoe mensen aan tweeduizend stemmen komen is me een raadsel." Het helpt niet dat basisschoolkinderen geen mobieltjes hebben. "Anders was ik elke les begonnen met een stemmomentje."

Naast de 49 mensen met de meeste stemmen, kiest RTL kiest zelf ook nog 51 kandidaten uit. Voor Rob is het nu duimen dat hij door RTL wordt uitgekozen. "Ik kan mijn omgeving niet nóg een keer vragen om te stemmen. De meesten zullen denken: dat heb ik toch al gedaan?" In april hoort hij meer. En als hij niet wordt uitgekozen? "Huilen natuurlijk. Nee, grapje. Dan ga ik surfen in Spanje of Frankrijk. En volgend jaar weer opnieuw proberen natuurlijk!"

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Meest gelezen

 

Meeste reacties