Logo stadsbladutrecht.nl


Zondag 6 mei om 13.00 uur start de Wings for Life World Run. Foto: Wings for Life
Zondag 6 mei om 13.00 uur start de Wings for Life World Run. Foto: Wings for Life (Foto: Wings for Life)

Wings for Life World Run in Utrecht

Zondag 6 mei om 13.00 uur start de Wings for Life World Run. Honderdduizenden deelnemers gaan overal ter wereld rennen en rollen voor diegenen die dat niet kunnen. In Utrecht wordt rond de Maarsseveense plassen één van de drie gezamenlijke App runs georganiseerd.

UTRECHT - De andere twee evenementen vinden plaats in Breda en Arnhem. Doel van de Wings for Life World Run is zoveel mogelijk kilometers lopen en geld inzamelen voor onderzoek naar genezing van dwarslaesie.

Dankzij het App Run concept kan iedereen, overal meestrijden voor de titel en onderdeel zijn van de wereldwijde beweging. In Utrecht, bij de Maarsseveense plassen kan men gezamenlijk meedoen aan de Wings for Life Word Run. Op een speciaal uitgezet parcours (een ronde van vijf kilometer) klinkt op 6 mei om 13.00 uur het startschot. Na 30 minuten zet de virtuele Catcher Car de achtervolging in. Wanneer je wordt ingehaald door deze 'virtuele' finish, is de race voorbij. De deelnemer die de meeste kilometers loopt of rolt wordt de wereldwijde winnaar van de Wings for Life World Run.

Honderd procent van het Wings for Life World Run inschrijfgeld (20 euro) en opbrengsten komen ten goede van de Wings for Life Foundation, met als missie een dwarslaesie geneesbaar maken. Sinds 2014 hebben meer dan 435.000 mensen met 193 verschillende nationaliteiten verspreid over 58 landen meegedaan aan de World Run. En haalden 20,6 miljoen euro op. Wings for Life is een internationale non-profit stichting.

Meedoen

Meedoen met de Run? Kijk voor meer informatie op

wingsforlifeworldrun.com

Meer berichten

Shopbox