Het Oranje Fonds roept jong en oud in Utrecht en omgeving op voor een dag vrijwilligerswerk. Foto: Oranje Fonds – Bart Homburg
Het Oranje Fonds roept jong en oud in Utrecht en omgeving op voor een dag vrijwilligerswerk. Foto: Oranje Fonds – Bart Homburg (Foto: Oranje Fonds – Bart Homburg)

Oranje Fonds vraagt jong en oud om hulp

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart houdt het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Utrecht kunnen de handen uit de mouwen.

UTRECHT - NLdoet geeft verenigingen en stichtingen in het hele land de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Ook in Utrecht en omgeving zijn op die twee dagen mooie en leuke vrijwilligersactiviteiten te doen bij verschillende sociale organisaties.

Denk aan: het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf en een speeltuin, of het begeleiden van uitjes met ouderen of gehandicapten. "Wij roepen, ook in Utrecht en omgeving, jong en oud op om de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers kunnen zich heel eenvoudig aanmelden via www.nldoet.nl/vrijwilligers voor een klus bij hun in de buurt. Ze zullen ervaren dat het niet alleen leuk is om te doen, maar dat het ook ontzettend belangrijk en dankbaar werk is. Met jouw inzet beteken je écht iets voor een ander. Bovendien hebben organisaties er naderhand nog maandenlang plezier van", vertelt Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds.

Jaarlijks doen duizenden organisaties mee aan de unieke vrijwilligersactie NLdoet. In alle uithoeken van het land kunnen mensen aan de slag. De klussen zijn zo divers dat er voor ieder wat wils is: of je nu het liefst een high tea verzorgt voor ouderen, met je voeten in de klei staat in een voedseltuin of met een verfroller een buurthuis opknapt. Vorig jaar werden ruim 9.500 klussen geklaard met zo'n 350.000 betrokken Nederlanders. Dit jaar staat de teller al op ruim 9.700 klussen.

Niet alleen wordt er heel hard gewerkt op die twee dagen, het Oranje Fonds zet hiermee ook vrijwilligerswerk in het algemeen in de spotlights.

Douwes: 'Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet brengt organisaties op een laagdrempelige manier in contact met nieuwe krachten."

Meer berichten

Shopbox