Op donderdag 1 februari opende Spelenderwijs Utrecht een nieuwe peutergroep in de W.G. van de Hulstschool in Rivierenwijk.
Op donderdag 1 februari opende Spelenderwijs Utrecht een nieuwe peutergroep in de W.G. van de Hulstschool in Rivierenwijk. (Foto: De Blokkendoos)

Nieuwe peutergroep voor Spelenderwijs

Op donderdag 1 februari opende Spelenderwijs Utrecht een nieuwe peutergroep in de W.G. van de Hulstschool aan de Lingestraat in Rivierenwijk.

UTRECHT - De peutergroep is een dependance van De Blokkendoos die al vier speelleergroepen heeft aan de Noordzeestraat. Op de nieuwe groep kunnen twaalf peuters uit de wijk twee ochtenden per week spelen en leren.

Samenwerking centraal

"Doordat de peutergroep in het pand van de W.G. van de Hulstschool zit, is er een nauwe samenwerking met de basisschool. Als de peuters vier jaar worden, stromen ze door naar de basisschool. Het gebouw is dan al vertrouwd. Dat maakt de overgang makkelijker", vertelt Edith Ooms, manager van De Blokkendoos. Het lokaal waar de peuters tot de zomervakantie spelen is tijdelijk. Daarna is er een 'eigen' lokaal. Ook is er een buitenruimte ingericht waar de kinderen veilig kunnen spelen.

Spelenderwijs Utrecht

Buitenspelen, schilderen, tuinieren, muziek maken, zingen en dansen: in een peutercentrum van Spelenderwijs Utrecht kunnen kinderen van 2,5 tot 4 jaar spelen en spelenderwijs leren. Zo is hij goed voorbereid op de basisschool. Spelenderwijs Utrecht heeft 62 locaties in de gemeente Utrecht. Belangstellenden kunnen voor meer informatie kijken op:

www.spelenderwijsutrecht.nl

Meer berichten