Logo stadsbladutrecht.nl


Op 5 februari overhandigde de Kinderraad van de Parkschool een cheque aan Niños de Guatemala. Foto: Parkschool Utrecht
Op 5 februari overhandigde de Kinderraad van de Parkschool een cheque aan Niños de Guatemala. Foto: Parkschool Utrecht (Foto: Parkschool Utrecht)

Parkschool zet zich in voor Niños de Guatemala

Op 5 februari overhandigde de Kinderraad van de Parkschool een cheque aan Niños de Guatemala. De opbrengst van de goede doelenmarkt wordt dan symbolisch overhandigd aan Michelle van de organisatie Niños de Guatemala.

UTRECHT - Op de Parkschool is naast goed leren rekenen en lezen het ontwikkelen van burgerschap een belangrijke vaardigheid. Puck, Reza, Unal en Salomé zitten in de Kinderraad en denken samen met andere kinderen mee over de school en organiseren leuke activiteiten zoals een Muziekshow, Techniekparcours én een Goede Doelenmarkt. "In december kon je kiezen voor leuke workshops om zo decoraties te maken. Die hebben we vervolgens verkocht aan ouders, opa's en oma's en trouwens ook aan elkaar." De kinderen vinden het belangrijk om met het ingezamelde geld andere kinderen te helpen. "Terwijl je oma geniet van een zelfgemaakte kaarsenhouder, kan in Guatemala weer iemand naar school."

"Via juf Isis zijn we in contact gekomen met de Stichting Niños de Guatemala en dat spreekt ons erg aan: dat we voor andere kinderen in actie komen." Deze stichting ziet onderwijs als het belangrijkste instrument voor de ontwikkeling van elk kind, zijn of haar familie en de gemeenschap waar ze bij horen. Er zijn inmiddels 2 scholen geopend. Betrokkenheid en ontplooiing van de lokale gemeenschap staat centraal in de projecten.

Michelle Tempelaar van stichting Niños de Guatemala is blij met de cheque en verzekert de kinderen dat het een mooie bestemming krijgt: "Wij ieder kind zijn capaciteiten laten ontwikkelen en het gevoel geven dat hij of zij uniek is en gewaardeerd wordt. Met deze cheque kunnen we weer meer kinderen laten ontwikkelen."

Bovendien gelooft Niños de Guatemala sterk in de empowerment van de lokale gemeenschap. Michelle: "Alle medewerkers in onze scholen zijn Guatemalteeks, we kopen bijna alle producten die wij nodig hebben binnen de gemeenschappen."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox