Naar aanleiding van de nieuwe gezondheidscijfers start maandag 19 februari ook de Utrechtse week Gezondheid telt! Gezondheid Telt! is ook samen gezond ontbijten. Foto: Ruth Catsberg
Naar aanleiding van de nieuwe gezondheidscijfers start maandag 19 februari ook de Utrechtse week Gezondheid telt! Gezondheid Telt! is ook samen gezond ontbijten. Foto: Ruth Catsberg (Foto: Ruth Catsberg)

Utrechters in de benen tijdens de week 'Gezondheid Telt!'

Op maandag 19 februari presenteert wethouder Victor Everhardt de nieuwste cijfers over de gezondheid van Utrechters. Dat doet hij tijdens het symposium 'Presentatie Utrechts Gezondheidsprofiel 2018' van 12.00 tot 18.00 uur in Castellum Hoge Woerd in Utrecht. .

UTRECHT - Deze cijfers geven de laatste ontwikkelingen aan in onder andere de leefstijl, sociale omgeving en gezondheid van inwoners in de stad Utrecht en per wijk. Die dag start ook de week Gezondheid telt! van maandag 19 tot en met vrijdag 23 februari met allerlei activiteiten rond vitaliteit en leefstijl.

Nieuwste cijfers

De stad Utrecht groeit, dat heeft invloed op de gezondheid van haar inwoners en de cijfers daarover. Wethouder Victor Everhardt van Volksgezondheid: "We onderzoeken met onze Volksgezondheidsmonitor voortdurend hoe het gaat met gezondheid in de stad. Elke vier jaar maken we met de Utrechtse Gezondheidsprofielen de balans op. Hoe gezond zijn de inwoners, in de stad en per wijk? Hoe staan we ervoor op het gebied van lichamelijke en psychische gezondheid, leefstijl, leefomgeving en zorg? Daarvoor kijken we niet alleen naar de cijfers. We luisteren juist ook naar de ervaringen van inwoners en zorgprofessionals, voor het verhaal áchter de cijfers."

Meten, weten, leren

Deze kennis en het breed delen ervan is heel belangrijk. Everhardt: "Die kennis helpt ons namelijk om samen de leefstijl en gezondheid van Utrechters te kunnen verbeteren. Dat doen we samen met alle partners binnen ons gezondheidsnetwerk en natuurlijk ook met
onze inwoners."

Breed kennisnetwerk

Voor het maken van een gezondheidsprofiel verzamelen onderzoekers van de gemeente Utrecht veel gegevens. Gezondheid gaat niet alleen over ziekte, maar ook over participatie en kwaliteit van leven. De onderzoekers van de gemeente Utrecht wisselen gegevens met kennisinstellingen en organisaties. Door het actieve gezamenlijke netwerk groeien kennis en inzichten over gezondheid.

Warming-up

Naar aanleiding van de nieuwe gezondheidscijfers start maandag 19 februari ook de Utrechtse week Gezondheid telt! Daarvoor geeft oud-atlete Olga Commandeur het startsein. Deze TV-beweegcoach trapt maandag 19 februari om 08.15 uur af met een warming-up sessie van 30 minuten op muziek in de hal van het Stadskantoor. Iedereen mag meedoen. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.facebook.com/gezondheidtelt.

Meer berichten