Op woensdag 14 februari gaat het gloednieuwe Stationsplein in Utrecht open. Foto: CU2030
Op woensdag 14 februari gaat het gloednieuwe Stationsplein in Utrecht open. Foto: CU2030 (Foto: CU2030)

Nieuwe Stationsplein opent op Valentijnsdag

Het nieuwe Stationsplein met het karakteristieke bollendak opent op woensdag 14 februari. Op deze Valentijnsdag om 15.00 uur opent het eerste deel van het nieuwe plein tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne.

UTRECHT - Voortaan loop je vanuit Utrecht Centraal via buiten naar Hoog Catharijne of het Smakkelaarsveld.

Voetgangers wandelen over een nieuw plein, naar de nieuwe entree van Hoog Catharijne, of naar je fiets: onder het plein zit de Stationspleinstalling. Taxi's staan vanaf dan op het Smakkelaarsveld. Maar al lopend wandel je óók onder het bollendak door.

Verlichting en nog meer bollen

Het eerste deel van het Stationsplein opent op Valentijnsdag, maar dat is nog niet alles. De komende maanden wordt nog gewerkt aan de gevel van Hoog Catharijne, krijgt het dak nog verlichting en worden de laatste bollen geplaatst. En op de plek van de stationstraverse wordt gewerkt aan het tweede deel van het plein en fietsenstalling.

Megadak

Over enkele maanden lopen er dagelijks duizenden mensen over het gedeeltelijk overdekte plein, dat een gigantisch dak heeft van ongeveer 24 meter hoog. Het dak steunt op zeven pilaren en heeft gaten met een diameter van zeven meter die worden opgevuld met kunststof luchtkussens.

Meer berichten