Logo stadsbladutrecht.nl


Saskia Oskam en haar partijgenoten zijn geschrokken door de grote hoeveelheid afval in het Julianapark. Foto: PR
Saskia Oskam en haar partijgenoten zijn geschrokken door de grote hoeveelheid afval in het Julianapark. Foto: PR

Partij voor de Dieren vindt (te) veel afval

Utrecht - Actieve leden van Partij voor de Dieren Utrecht gingen zondag aan de slag met het opruimen van zwerfafval en vuurwerkresten in en rond het Julianapark in Zuilen. Zij haalden in twee uur tijd 10 grote vuilniszakken vol vuurwerk, plastic, blik, glas en ander afvalop, en dat was alleen nog maar in en rond het park.
Saskia Oskam, fractiemedewerker woonachtig in Zuilen en nummer 4 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen: "We zijn geschrokken van de grote hoeveelheden vuurwerkafval en zwerfafval in en rond dit belangrijke stukje natuur in Utrecht. Vooral bij restaurant Juliana lag (en ligt) veel knalvuurwerk dat tot op heden nog niet opgeruimd is. In het park lagen vooral blikjes en plastic zakken en verpakkingsmateriaal die mensen hebben achtergelaten."
Oskam is duidelijk over het resultaat: "We organiseren wel vaker clean-ups in Utrecht, zoals een paar maanden geleden in Lombok. Maar wat wij nu in Zuilen hebben aangetroffen is echt té veel troep. Mensen, maar ook restaurants, die hun vuurwerkafval gewoon laten liggen, of achteloos hun (half)lege blikjes en verpakkingsmateriaal in een park neergooien, met alle gevolgen van dien voor dieren en natuur, dat kan echt niet door de beugel. Ook al ruimt de gemeente regelmatig zwerfafval op, wij roepen Utrechters op om hun afval gewoon níet op straat te gooien en het door hen afgestoken vuurwerk netjes op te ruimen."

Meer berichten

Shopbox