Logo stadsbladutrecht.nl


Een nieuw kunstproject met verloren handschoenen is in de maak. Foto: PR
Een nieuw kunstproject met verloren handschoenen is in de maak. Foto: PR

Verloren handschoenen vinden warm onderkomen

Elke winter zijn de straten weer bezaaid met verloren handschoenen. Voor twee Utrechters was dit jaar de maat vol, zij zetten een herenigingsproject op. De handschoenen die zij vinden worden meegenomen, gewassen en vervolgens op Instagram geplaatst, in de hoop dat de eigenaar ze op komt halen.

Utrecht - In de eerste twee weken al vond het duo meer dan vijftig handschoenen, in allerlei vormen, kleuren en maten. En dat is natuurlijk maar een fractie van wat er allemaal ligt. Met een codering- en opbergsysteem worden de handschoenen verwerkt, en wordt het overzicht behouden.
Het overzicht van gevonden handschoenen is te vinden op www.instagram.com/HandschoenKwijtUtrecht.

Brainstormen

Wat er aan het eind van de winter gaat gebeuren met alle niet-opgehaalde handschoenen is nog niet besloten, maar er wordt druk over gebrainstormd. Ze worden in ieder geval niet weggegooid.
Wie benieuwd is naar de resultaten van dit project kan binnenkort langskomen. Op 15 februari presenteren de oprichters hun bevindingen, tijdens 'De Komijnen' in de Kargadoor.
Heeft u een handschoen gevonden en wilt u helpen deze te herenigen met zijn wederhelft? Dan kunt u mailen naar HandschoenKwijtUtrecht@gmail.com

De Kargadoor is een cultureel en maatschappelijk podium aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht. De stichting biedt een podium aan dichters en schrijvers, muzikanten, acteurs en stand-upcomedians.

Het adres is Oudegracht 36 in Utrecht.

Voor meer informatie over De Kergadoor en haar programma, bel: 030-231 0377.

Meer berichten