Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: anp

Dit moet je weten over het ophalen en inleveren van kerstbomen in Utrecht

De vraag is niet hoe je je kerstboom het huis in hebt gekregen, maar hoe je hem er weer uit krijgt. Goed nieuws: we hebben alles wat je wilt weten over het ophalen en inleveren van kerstbomen in Utrecht voor je op een rij gezet. Handig!

De Gemeente Utrecht is zo aardig om in januari (2018, dus) kerstbomen op te halen. Je hoeft hem dus alleen maar aan de straat te zetten. Het is wel handig om dat op een van de speciale inzameldagen te doen. Wanneer de gemeente bij jou in de straat langs komt om de kerstbomen op te halen? Dan kun je hier heel makkelijk checken.

Lukt het jou niet om je kerstboom op een van de inzameldagen aan de straat te zetten? Dan kun je je boom ook zelf wegbrengen naar een inzamelpunt. Op het kaartje hieronder zie je die inzamelpunten voor kerstbomen in Utrecht. Tussen 2 en 31 januari kun je je boom hier kwijt.

Wat gebeurt er met mijn kerstboom?

In een aantal wijken in Utrecht haalt de gemeente op de inzameldag van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) ook de kerstbomen op. Het is belangrijk dat je de boom (of delen ervan) NIET in de GFT-bak gooit. Waarom niet? Nou, kerstbomen kunnen niet samen met het GFT-afval worden verwerkt. De bomen verteren namelijk veel langzamer dan het normale GFT-afval. Kerstbomen die in Utrecht worden verzameld, worden versnipperd tot bodembedekker en verwerkt tot compost.

Ook de inzameling van het gewone afval verandert in Utrecht tijdens de feestdagen. Hier lees je er meer over.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/utrecht. Meer inspirerende verhalen over Utrecht lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten