Miriam en Osiris leerden elkaar via een gezamenlijke vriend kennen en organiseren nu samen interactief speeddaten. Foto: Roberto Cancian
Miriam en Osiris leerden elkaar via een gezamenlijke vriend kennen en organiseren nu samen interactief speeddaten. Foto: Roberto Cancian (Foto: Roberto Cancian)

Ontsnappen aan je date niet mogelijk

Op een actieve en creatieve manier je date 'scoren' tijdens bijvoorbeeld een potje Twister? Dat kan binnenkort bij de Escaperoom van Miriam Frantzen en Osiris Hoepel waar een speciale date avond wordt gehouden. "Wij willen mensen uit hun comfortzone halen en ze tijdens de date een unieke belevenis laten ervaren."

UTRECHT - "Ik ben niet kieskeurig, heb geen lijstje, maar je ultieme date kan je overal tegenkomen", vertelt de 28-jarige Miriam Frantzen. Samen met de 31-jarige Osiris Hoepel houdt zij op zaterdag 9 december de eerste editie van 'Get out of here' bij Escaperoom in Welgelegen. De ideale gelegenheid om op een actieve, creatieve en leuke manier je date te 'scoren'.

Het tweetal leerde elkaar kennen via een gezamenlijke vriend. Al snel kwamen ze erachter dat het leuk is om via date-evenementen mensen bij elkaar te brengen. Het eerder georganiseerde datedinner was de aftrap. "In een gekke bui hadden we het daarover, wij vonden het gewoon leuk om te doen", legt Miriam uit. "Wij willen mensen door het interactief daten een unieke belevenis laten ervaren en niet zoals bij speeddaten dat je na vier minuten al weer van tafeltje moet wisselen."

Verschillende variaties, waaronder het spel in de Escaperoom, waar meerdere mensen tegelijk elkaar treffen, is daar één van. Daarnaast is er een quiz, worden er levensvragen aan elkaar gesteld en portretten van elkaar getekend. Het spelen van Twister is een andere vorm van contactlegging. "Het is best een spannend iets, maar op deze manier, die ook gewoon leuk en gezellig is, denken wij dat het goed werkt om mensen uit hun comfortzone te halen. Er is niks mis met een drankje doen, maar natuurlijk leer je elkaar op een andere manier kennen als je iets onverwachts gaat doen." De focus ligt daarbij op mensen die aan het eind van hun studie zitten en op young professionals die pas de arbeidsmarkt betreden. Voorwaarde is wel dat de deelnemers tussen de 25 en 35 jaar zijn en single zijn.

Over hun eigen ideale date, spreken Miriam en Osiris zich ook uit. "Ik vind mannen leuk die lief en sociaal zijn en daarnaast makkelijk in de omgang. Daarbij mogen ze best een beetje zelfspot hebben en open staan voor impulsiviteit, dat is ook erg aantrekkelijk. En het is leuk als iemand zijn eigen hobby's heeft", zegt Miriam. Osiris vult aan: "Voor mij is dat wandelen en al rond slenterend veel van de stad Utrecht zien. Dan maar gewoon zien wat er op je pad komt. Ook de spellen, zoals we die nu toepassen, van handlezen tot escaperoom, past echt bij mij."

Benieuwd naar meer informatie of aanmelden? Stuur dan een mail naar interactievedates@gmail.com

Meer berichten

Shopbox