Actief bezig zijn met sport, spel muziek en nog veel meer. Foto: Ontmoetingscentrum Utrecht
Actief bezig zijn met sport, spel muziek en nog veel meer. Foto: Ontmoetingscentrum Utrecht (Foto: OC Utrecht)

Ontmoetingscentrum Utrecht gaat uitbreiden

In augustus 2016 opende King Arthur Groep voor het eerst de deuren van het OC Utrecht. Na een gestage groei van het aantal deelnemers meldt het Ontmoetinscentrum Utrecht dat de deuren nu ook op woensdag open gaan. Hiermee zal het OC geopend zijn van maandag tot en met vrijdag. Woensdag 13 december vindt daarom een open dag plaats van 10.00 tot 16.00 uur aan de Dr. Max Euwestraat 74 in Utrecht.

UTRECHT - Wel is er ditmaal voor gekozen om specifiek een programma te maken voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Dit zijn mensen in de leeftijd tot ongeveer 65 jaar. Door hun leeftijd zijn zij vaak nog vitaler en actiever. Ook zijn zij nog actief deelnemer aan de maatschappij en hadden tot voor kort nog een baan. Ook het gezinsleven zit in een andere fase zoals bijvoorbeeld nog studerende kinderen thuis, de partner neemt vaak nog deel aan het arbeidsproces. Dus een totaal andere dynamiek om de persoon heen. Dit vraagt om een iets andere aanpak.

Dit is immers de generatie waarbij de jongens aan brommers sleutelden en later onder hun autootje lagen te knutselen. De meisjes waren onder anderen bezig met mode en haar, maar dit zijn ook de dames die buitenshuis gingen werken. De generatie van volop muziek, concerten, maar ook zelf het huis verbouwen. Naast het werken er ook veel op uit.

Dit zijn ook nu de uitgangspunten waarop het programma is gebaseerd. "We beginnen de dag met samen sporten en aansluitend eten we een boterham op locatie. Daarna gaan we naar ons honk aan de Doctor Max Euwestraat. Hier is er voldoende ruimte voor activiteiten. We denken aan de volgende activiteiten: karweitjes in en met de buurt zoals meehelpen met onderhoud van tuinen, bloembakken, speeltoestellen van school, ondersteuning lokale winkeliers met hand– en spandiensten. In de maakplaats lekker aan de slag met het maken van leuke, creatieve spullen die we ook weer in ons eigen winkeltje zouden kunnen verkopen. Verder kunnen we ook wel iets doen aan de eigen ruimte. Een huis heeft natuurlijk onderhoud nodig. Waarom inhuren wanneer we dit samen kunnen doen. Maar ook bak– of kookactiviteiten of een lekker "vertroeteluurtje" waarin je eventueel samen met de (klein)kinderen lekker aan de slag gaat met make-up, nagels lakken, haren doen onder het genot van een lekker hapje en drankje. Natuurlijk is er ook ruimte voor muziek: zelf maken, luisteren naar onze eigen top 40 en wellicht nog voetjes van de vloer. Net wat onze gasten leuk en belangrijk vinden.
We sluiten de dag af met het gezamenlijk koken van de maaltijd. Wanneer je daar even geen zin in hebt is er de ruimte om even een kaartje te leggen, de krant te lezen of een potje te biljarten", laat het Ontmoetingscentrum weten middels een persbericht.

Wanneer de partner of andere naasten het leuk vinden dan kunnen zij vast een vorkje mee prikken. Na het toetje en de vaat is het weer tijd om naar huis te gaan.
Een mooie balans creëren voor onze jongere deelnemers: het kunnen blijven mee doen aan de maatschappij, maar ook een veilige haven voor een leuke en zinvolle dag vol beleving.

De aftrap is op woensdag 13 december 2017 met een open dag. Op deze dag kunt u kennis maken met ons en hoe we invulling willen geven aan het programma. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur zijn belangstellenden welkom in het ontmoetingscentrum aan de Doctor Max Euwestraat 74 te Utrecht. De koffie staat klaar. De open dag is niet alleen bedoeld voor mogelijke toekomstige deelnemers, maar ook voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk, mensen uit de buurt en lokale ondernemers en verenigingen die ook hun bijdrage willen leveren. Om zo samen een mooi programma voor deze mensen te kunnen maken.

Meer berichten