Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Gemeente Utrecht

Koninklijke onderscheiding voor Fred Penninga

UTRECHT - Op woensdag 22 november 2017 om 17.30 uur, reikte locoburgemeester Kees Diepeveen een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer W.D. Penninga, sinds 1996 actief als bestuurder van de regionale Utrechtse vereniging Taalpodium. De Koninklijke onderscheiding ontvangt hij vanwege zijn inzet en betrokkenheid voor de (literaire) amateurkunst in de regio Utrecht.

De heer Penninga zat tot 2011 in het bestuur van Taalpodium, een organisatie die proza, poëzie, columns en liedteksten schrijft. Hij presenteerde de literaire (open) podiumbijeenkomsten in Zeist en Utrecht. zoals 'De weg van het boek' en een poëziewedstrijd PoetrySlam. Hij schreef gedichtenbundels en initieerde de Literatuurprijs Zeist. Ook stimuleerde hij anderen om gedichten te schrijven via de zogeheten Taalstudio-bijeenkomsten in Amersfoort. 

In Utrecht heeft Penninga in het Griftpark de gedichtenroute ontwikkeld: gedichten op steen, koper of metaal aangebracht in en rond het park. En hij bedacht het literair festival Park-Picknick-Poëzie in het park. Dit festival organiseert en presenteert hij sinds 13 jaar. 

De heer Penninga is daarnaast lid van het Utrechts Stadsdichtersgilde, schrijft gedichten voor het Stadsblad Utrecht en is auteur van enkele boeken. 
Naast zijn literaire activiteiten, is Penninga secretaris van Stichting Goud en behartigt hij de belangen van Utrechtse dak- en thuislozen. 

Dankzij de inzet en betrokkenheid van de heer Penninga voor de (literaire) amateurkunst, wordt deze kunstvorm breed gewaardeerd en vormt hij een stimulans voor startende amateur kunstenaars.
 

Meer berichten

Shopbox