Logo stadsbladutrecht.nl


Maarten van Rossem tijdens een eerdere bijeenkomt over de Maliebaan. Foto en tekst: Paul Hustinx
Maarten van Rossem tijdens een eerdere bijeenkomt over de Maliebaan. Foto en tekst: Paul Hustinx (Foto: Paul Hustinx)

Maliebaanplan Van Rossem volwaardig meegenomen

UTRECHT - Het plan van Maarten van Rossem en twee andere leden van de Werkgroep Maliebaanpromenade, uitgewerkt door een Antwerps bureau, om de gehele Maliebaan om te bouwen tot park, wordt als volwaardige variant meegenomen in de verdere besluitvorming over deze statige weg. Dit hebben de wethouders Van Hooijdonk en Kreijkamp afgelopen week met de betrokkenen afgesproken.

Of de toezegging meer is dan een formaliteit, weet woordvoerder Mariëtte Graafland niet, maar het was in elk geval een 'plezierig gesprek', waarin Van Hooijdonk zei dat het basisprincipe – plekken wel bereikbaar houden, maar doorgaand verkeer weren – past in het gemeentelijk beleid. De drie werkgroepsleden stoppen nu hun overleg in de hoop dat de gemeente het stokje overneemt: "We geven het nu uit handen en wensen de gemeente veel wijsheid toe bij het maken van een keuze".

En Van Rossem zelf? "ik heb er natuurlijk niets op tegen dat ze ons plan nu serieus gaan meenemen". Hij gaat er vooralsnog vanuit dat het de gemeente ernst is.

Buiten de drie werkgroepsleden die nu stoppen, zijn er daarnaast nog vier die hun contacten met de gemeente wel gewoon voortzetten. Dit is het deel dat met de gemeente overeen was gekomen het zuidelijk deel van de Maliebaan tot park om te bouwen. Maar hun einddoel is wel hetzelfde, benadrukt Lucas Crasborn namens hen, maar zolang er geen integrale verkeersvisie is voor oost, bepleiten zij pragmatische tussenstappen, want 'nu rijden de winkelbevoorraders nog steeds via de noordelijke Maliebaan de stad uit'.

Meer berichten

Shopbox