Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: IVN Natuureducatie

Utrechtse basisschool heeft eerste Binnenbos

UTRECHT - De Openbare Dalton Basisschool Pieterskerkhof in Utrecht plant heeft 6 november in samenwerking met IVN Natuureducatie het eerste Binnenbos van Nederland geplant. Een groen leslokaal heeft positieve effecten op de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Bovendien gaan de leerlingen zelf aan de slag als Binnenboswachters.

Veel Nederlandse scholen hebben nog steeds te maken met een slecht binnenklimaat. Het gevolg: een negatief effect op de aandacht en leerprestaties van leerlingen. Naast goed ventileren kan het vergroenen van de inrichting van het klaslokaal een positieve boost geven aan het binnenklimaat. Onderzoek toont aan dat door het plaatsen van planten in het leslokaal het probleemoplossend vermogen van leerlingen toeneemt.

Het Binnenbos-project van IVN is meer dan het neerzetten van planten. Leerlingen zijn actief betrokken bij het aanleggen en onderhouden van het bos. In een aantal lessen worden de kinderen opgeleid tot echte Binnenboswachters.

Openbare Dalton Basisschool Pieterskerkhof in de binnenstad van Utrecht is de eerste school die start met het Binnenbos. Endry van de Berg, directeur: 'Wij vinden het belangrijk te werken aan een prettig leerklimaat. Het Binnenbos combineert groen in de klas met onderzoekend leren.' Vanaf januari 2018 hoopt IVN meer scholen in Nederland te gaan vergroenen.

reageer als eerste
Meer berichten