Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: prorail.nl

Nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal

De Hogeweidebrug, ook wel de Gele Brug genoemd, krijgt er een broertje bij. Tussen vrijdag 17 en maandag 20 november wordt de gloednieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal geplaatst. Spectaculair om te zien, maar ook onhandig, want het betekent omrijden.

UTRECHT - De nieuwe brug komt precies tussen de twee bestaande bruggen in te liggen. Deze derde brug wordt geplaatst omdat tussen Leidsche Rijn en Utrecht Centraal het aantal sporen worden verdubbeld van twee naar vier voor meer treinen. Vrijdag 17 november begint het werk. Maandagochtend 20 november moet de brug er 'staan'. De planning is dat de brug zondagochtend, ergens tussen 05.00 en 09.00 uur, de overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal bereikt. Wie alles graag wil volgen kan bij Pathé Cinemec terecht. Deze is zondag 19 november vanaf 7.00 uur open zodat liefhebbers vanaf de zesde verdieping van de bioscoop kunnen zien hoe de brug wordt geplaatst. En ook staat er die ochtend tot 12.00 uur een koffiebar langs de Keulsekade, aan weerszijde van de bruggen.

Omleiding

De Vleutensebaan en de Hogeweidebrug zijn vanaf vrijdagochtend 17 november afgesloten voor al het verkeer. Ook rijden er in het weekend (18 en 19 november) geen treinen tussen station Utrecht Centraal en Woerden. De NS zet busverkeer in.

Meer berichten