Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Nimeto Utrecht

Pien is wereldkampioen etaleren!

UTRECHT - Woensdag 1 november heeft Nimeto Utrecht haar kersverse wereld-kampioen etaleren, Pien Hoveling, op school gehuldigd. In het bijzijn van haar familie en alle aanwezige docenten en studenten is Pien uitgebreid in het zonnetje gezet. De inmiddels viervoudig winnares van een gouden medaille in Skills wedstrijden wordt geprezen om haar uitzonderlijke prestatie tijdens WorldSkills (14 tot en met 19 oktober in Abu Dabi). Uiteraard vanwege het behalen van een gouden medaille, maar Pien toonde ook 'Excellent Vakmanschap' met een score van 744 punten én werd uitgeroepen tot 'Best of Nation'.

"Pien is een voorbeeld voor vele studenten die in het MBO een vak leren", aldus Inge Vossenaar, Directeur MBO bij het Ministerie OCW. Ook Yvonne de Groot, Manager Onderwijs bij de Gemeente Utrecht, is trots op Pien haar vakmanschap en getoonde kwaliteiten tijdens de EuroSkills, SkillsHeroes en WorldSkills.

Nimeto heeft sinds haar eerste deelname aan de beroepenwedstrijden voor mbo-ers tot 21 jaar in 2011, steeds een podiumplek behaald. Inmiddels zijn er 8 gouden medailles, 2x zilver en 1 bronzen medaille behaald voor de beroepen 'etaleur' en 'interieuradviseur'.

Meer berichten