Logo stadsbladutrecht.nl


Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Utrecht wil met het diner op dinsdag 7 november mantelzorgers een leuk avondje uit bieden.
Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Utrecht wil met het diner op dinsdag 7 november mantelzorgers een leuk avondje uit bieden. (Foto: Resto van harte)

Utrechtse mantelzorgers ontmoeten elkaar tijdens diner

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Utrecht houdt in samenwerking met welzinsorganisatie U centraal op dinsdag 7 november een diner voor mantelzorgers. Met dit feestelijke diner wil Resto VanHarte mantelzorgers een leuk avondje uit bieden.

UTRECHT - Mantelzorgers en de mensen voor wie zij zorgen kunnen gratis aanschuiven bij het driegangendiner. Locatie is het 3Generatiecentrum Kanaleneiland op Bernadottelaan 23. Wie mantelzorger is en graag andere mantelzorgers wil ontmoeten is van harte welkom.

Mantelzorger

In Nederland zorgen 2,6 miljoen mensen meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden voor een ander. Een op de vijf van deze mantelzorgers is overbelast. Met deze diners wil Resto VanHarte mensen die zorgen voor een ander steun bieden. In het Resto komen zij in contact met andere mantelzorgers en met lokale hulporganisaties. Hier krijgen ze inzicht in lokale voorzieningen zodat zij in de toekomst hun werk (nog) beter doen. De mantelzorgdiners zijn mogelijk gemaakt door steun van het VSBfonds.

Schuif aan!

Mantelzorgers en de mensen voor wie zij zorgen kunnen gratis aanschuiven voor het diner. Inloop is om 17.30 uur. Het diner start om 18.00 uur. Reserveren kan via www.restovanharte.nl (gratis) of bel 0900 900 3030 (10 ct/min) op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur.

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto's zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

VSBfonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, zich betrokken voelt en de kans heeft persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Het fonds is actief op drie gebieden: Mens & Maatschappij voor sociale initiatieven met meedoen als doel, Kunst & Cultuur en Beurzen. Het fonds steunt projecten met geld, kennis, ervaring en een professioneel netwerk.

Meer berichten