Logo stadsbladutrecht.nl


Woensdag 1 november rijdt de gezellige en kleurrijke breitrein van Eindhoven naar de KreaDoe in de Jaarbeurs in Utrecht.
Woensdag 1 november rijdt de gezellige en kleurrijke breitrein van Eindhoven naar de KreaDoe in de Jaarbeurs in Utrecht. (Foto: Nationaal Ouderenfonds)

Speciale breitrein naar Jaarbeurs Utrecht voor eenzame ouderen

UTRECHT - Woensdag 1 november rijdt de gezellige en kleurrijke breitrein van Eindhoven naar de KreaDoe in de Jaarbeurs in Utrecht. Breisters, ouderen en vrijwilligers verzamelen zich deze ochtend voor een ritje met de Goedgemutste Breitrein. Deze bijzondere trein is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, innocent drinks en de NS. Een rijdend paradijs voor mensen met een creatief én groot hart. Hier worden kleine mutsjes gemaakt om aandacht te vragen voor de één miljoen eenzame ouderen in Nederland.

Meesterbreisters

Mensen die nog nooit eerder een mutsje hebben gebreid, worden bijgestaan door de meesterbreisters: fanatiekelingen die zich al jaren inzetten voor de Goedgemutste Breicampagne. Samen hebben zij duizenden mutsjes gemaakt. Mevrouw Ottevanger, bijvoorbeeld. Ze is 88 jaar en breit al sinds jaar en dag mee, "want als je breit, dan heb je iets te doen en dan ben je niet eenzaam", vertelt zij. Onder haar toeziend (en strenge) oog kan zelfs de minst ervaren creatieveling een waar kunstwerk creëren.

KreaDoe: hét creatieve event in de Jaarbeurs

De KreaDoe is het eindpunt van deze bijzondere trein. En dat is niet voor niets. KreaDoe is hét event voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Veel stands bomvol creatief materiaal, verrassende ideeën, duizenden enthousiaste bezoekers en tientallen workshops. Hier vind je onder andere de nieuwste trends op het gebied van haken en breien. Maar ook crafts, home deco, scrapbooking, stempels, taarten, cupcakes, fashion, schilderen en sieraden. Ook op de KreaDoe zullen meesterbreisters samen met passanten kleine mutsjes breien.

Kleine mutsjes voor het goede doel

Elk jaar zet het Nationaal Ouderenfonds zich samen met innocent drinks in voor eenzame ouderen. Met de Goedgemutste Breicampagne vragen zij mensen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn, mutsjes te maken voor op de smoothies van innocent. Daarmee wordt er niet alleen aandacht gevraagd voor eenzaamheid onder ouderen, maar wordt er ook geld opgehaald. Voor elke verkochte goedgemutste smoothie gaat er 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds. Zij organiseren leuke uitjes zodat ouderen zich minder eenzaam voelen. Zoals een dagje naar het strand of een kerstdiner. Het doel is om dit jaar samen een recordaantal van 150.000 mutsjes te maken.

Aanhaken

Wie mee wil breien kan aanhaken! Mutsjes kunnen tot 8 december gratis worden opgestuurd naar: Pantar, t.a.v. de Goedgemutste Breicampagne, Antwoordnummer 1181, 1110 VB in Diemen.

Meer berichten