Logo stadsbladutrecht.nl


Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op dinsdag 10 oktober zijn er veel duurzame initiatieven te vinden in Utrecht.
Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op dinsdag 10 oktober zijn er veel duurzame initiatieven te vinden in Utrecht. (Foto: Duurzaam Utrecht)

Nieuw artikel

UTRECHT - Volgende week dinsdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats. In het Stationsgebied Utrecht Centraal organiseert de Green Business Club Utrecht een rondwandeling met gids langs duurzame initiatieven en projecten in het gebied. Loop tussen 12.00 - 13.00 uur mee of haal de wandelroute op bij het Infocentrum in het Stadskantoor en ontdek duurzaam Utrecht Centraal zelf!

Op de Dag van de Duurzaamheid, een initiatief van Urgenda, laten we zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is. Particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden organiseren uiteenlopende activiteiten om samen te werken aan een duurzamere samenleving én om te laten zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.

Utrecht vernieuwt het Stationsgebied. Het gebied is volop in ontwikkeling: er wordt gebouwd en tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een duurzamer gebied. Er komt meer water en groen, minder asfalt, meer ruimte voor openbaar vervoer, fietsers en voetgangers en energiezuinige gebouwen. Voor de Green Business Club Utrecht dé aanleiding om in het kader van de Dag van de Duurzaamheid te laten zien wat er al zichtbaar, maar óók onzichtbaar, duurzaam is in het stationsgebied. 

De Green Business Club Utrecht zet deze initiatieven namelijk – letterlijk – op de kaart die op dinsdag 10 oktober wordt gelanceerd. Ontdek met de wandelkaart wat er al is én wat er nog (duurzaam) wordt gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan circulair paviljoen The Green House die op 10 oktober tevens meedingt naar de Duurzaamheidsprijs Utrecht. 

Rondwandeling met gids

Speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid organiseert de Green Business Club Utrecht van 12.00 – 13.00 uur een rondwandeling met gids langs de duurzame initiatieven en projecten in het stationsgebied. Er is plek voor max. 50 personen. Aanmelden kan via judith@greenbusinessclub.nl. Kun je niet mee? Haal dan de kaart op bij het Infocentrum in het Stadskantoor.

Meer berichten

Shopbox