Logo stadsbladutrecht.nl


Eén van de jongeren die de afgelopen maanden het Buzinezzclubprogramma volgde is Laura (midden). Zij heeft nu een eigen bedrijfje.
Eén van de jongeren die de afgelopen maanden het Buzinezzclubprogramma volgde is Laura (midden). Zij heeft nu een eigen bedrijfje. (Foto: Buzinezzclub Utrecht)

Buzinezzclub Utrecht wil meer jongeren uit de uitkering helpen

Op dinsdag 3 oktober viert de Buzinezzclub het succes van de Utrechtse jongeren die dankzij het programma uit de uitkering zijn en verwelkomt tegelijkertijd een nieuwe groep. Wethouder Everhardt iss aanwezig om de jongeren toe te spreken.

UTRECHT - Eén van de jongeren die de afgelopen maanden het Buzinezzclubprogramma volgde is Laura. Bij de Buzinezzclub werkte ze aan het waarmaken van haar droom: een eigen bedrijf dat websites bouwt voor ondernemers.

 

Nieuwe ronde Buzinezzclub Utrecht

De jeugdwerkloosheidcijfers dalen, maar nog steeds leven veel jongeren van een uitkering. Brian Amjahad (hoofdtrainer van de Buzinezzclub Utrecht): "Het programma bestaat uit workshops, trainingen en begeleiding van een vrijwillige coach uit het bedrijfsleven. De jongeren volgen een halfjaarprogramma en krijgen tot drie jaar lang coaching. Bovendien staan we ook bij terugval voor hen klaar. Ons programma is anders dan anderen, doordat wij de droom van jongeren centraal zetten en daar écht mee aan de slag gaan."

 

Succesvolle aanpak jeugdwerkloosheid

En die aanpak werkt. Jaarlijks doorlopen 120 jongeren het programma in Utrecht. Gemiddeld vindt 30 procent een baan die bij ze past, begint 20 procent met een opleiding en start 10 procent van de jongeren een eigen onderneming. Laura: "Je praat niet alleen over je dromen en hoe je die kunt realiseren, je gaat er daadwerkelijk mee aan de slag. Zo heb ik nu mijn eigen bedrijf: dewebsitemevrouw.nl. Met mijn creativiteit en stijl probeer ik de persoonlijkheid van de klant zoveel mogelijk terug te laten komen in de websites die ik bouw. Ik richt me op de kleinere bedrijven die ook écht een passie hebben voor wat ze doen. Vervolgens adviseer ik mijn klanten hoe zij het optimale uit hun website kunnen halen. Ik lever een dienst op maat!"

De aanpak van de Buzinezzclub

De Buzinezzclub gelooft in gelijke kansen voor alle jongeren in Nederland. Om ook de kansen voor de jongeren te vergroten die opgroeien in een kansarme omgeving, biedt de Buzinezzclub een intensief trainingsprogramma van 26 weken aan en brengt hen in een kansrijk netwerk van ondernemers en professionals. Jongeren met een bijstandsuitkering kunnen kosteloos het intensieve halfjaarprogramma van de Buzinezzclub volgen, bestaande uit dagelijkse trainingen, workshops en persoonlijke coaching. Het programma wordt momenteel aangeboden in drie steden: Rotterdam, Eindhoven en in Utrecht. Jaarlijks volgen ruim 400 jongeren het programma.

Meer berichten

Shopbox