Logo stadsbladutrecht.nl


De verschillende cateraars en ondernemers die het project Lun@werkcafe gaan opstarten. Het initiatief komt van de stichting Uget2gether. Eigen foto
De verschillende cateraars en ondernemers die het project Lun@werkcafe gaan opstarten. Het initiatief komt van de stichting Uget2gether. Eigen foto (Foto: Lun@werkcafé)

Lun@werkcafé voor eten, koffie en workshops

In het voormalige videotheekpand in Lunetten opent op 28 oktober Lun@werkcafé, een nieuwe, sociale, horecavoorziening, voor een kopje koffie overdag en een maaltijd of workshop 's avonds.

UTRECHT - Dit is een initiatief van de stichting Uget2gether die in Overvecht al een 'buurtkamer' runde. Het wijkbureau wilde in Lunetten ook zoiets opzetten, maar peilde eerst de wensen in Lunetten. De wijk bleek vooral behoefte te hebben aan een koffiezaak met WiFi-werkplekken voor flexwerkers en aan een aanvulling op het horeca-aanbod. Met zo'n 300 steunbetuigingen overtrof men de door het wijkbureau voor een startersbudget vereiste 150 handtekeningen ruimschoots.

Multifunctionele plek

Zo ontstond het idee van een multifunctionele plek waar Lunettenaren overdag terecht kunnen voor een kopje koffie en 's avonds voor een (afhaal)maaltijd of voor het volgen of organiseren van workshops. Sociaal wil men sowieso zijn, daarom gaat de koffiegelegenheid vooral werken met mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt die in een half jaar worden klaargestoomd voor vast werk in de horeca.

's Avonds wil de stichting diverse cateraars uit de wijk een plek geven, bewust meerdere naast elkaar. In een wisselsysteem wordt er bijvoorbeeld de ene dag Indiaas eten worden aangeboden en de volgende dag Surinaams of Mediterraans. Weer later in de avond is de ruimte beschikbaar voor het geven van workshops of cursussen.

Komt deze nieuwkomer zo niet te veel in het vaarwater van de Musketon of bestaande horeca? Met de Musketon zijn reeds contacten en "die ziet ons niet als concurrent", zegt Sjoerd de Josselin de Jong van Uget2gether. En de Luie Lackei en de pizzeria aan het water zijn inmiddels dicht.

Meer berichten

Shopbox