Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Kromhoutkazerne

Kromhout Kazerne opent deuren voor publiek

UTRECHT - Op zaterdag 9 september opent de Kromhout Kazerne in het kader van Open Monumentendag haar deuren tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Gedurende de dag kunt u een kijkje nemen op het terrein bij de overblijfselen van Fort Vossegat zoals de bomvrije wachtruimte, de brug met de twaalf gaten (doorlaatsluis) en de Tamboershut. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten met een militair accent. 

De Kromhout Kazerne is een kazerne van de Nederlandse krijgsmacht en is vernoemd naar luitenant-generaal Joachim Hendrik Kromhout. De oude Kromhout werd gebouwd tussen 1910-1913 naar een ontwerp van Kapitein der Genie P.J. Post van der Steur (1871-1960). In september 1913 werd de kazerne in gebruik genomen door de Genie. In oktober 2010 is een nieuwe kazerne gebouwd op een gebied van in totaal bijna 19 hectare. Het bestaat uit kantoren waarin onder meer  het Hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht, Commando DienstenCentra en Defensie Materieel-organisatie zijn ondergebracht.
 
De nieuwe kazerne staat op het terrein van het voormalige Vossegat. Er bevinden zich nog de volgende overblijfselen van Fort Vossegat zoals de bomvrije wachtruimte, de brug met de twaalf gaten (doorlaatsluis) en de Tamboershut.
 
Jeugdactiviteiten
Doe mee aan een speurtocht waar je op zoek gaat naar de 'Schat van Fort Vossegat'. Met behulp van een kompas en een loep kun jij vast wel de schat vinden. Of leg het militaire parcours af en leef je daarna uit op het springkussen.

De Kromhout Kazerne: Herculeslaan 1 , 3584 AB  Utrecht
 

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox