Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Eigen foto

Theatermaker Tjerk Ridder en ezeltje Lodewijk komen aan op Domplein

UTRECHT - Na een pelgrimstocht van twee maanden van Parijs naar Utrecht, komen Tjerk Ridder en zijn ezeltje Lodewijk zaterdag 2 september terug in Utrecht. Burgemeester Jan van Zanen ontvangt hen om 13.45 uur bij het Fort van de Democratie (Lunet 1). Daarna kan iedereen die dat wil meewandelen met de laatste etappe naar het Domplein.

De interactieve expositie van het Fort van Democratie is te bezoeken vanaf 10.00 uur. Vanaf 13.00 uur is er een 'meet & greet' met ezeltje Lodewijk en Tjerk Ridder.
De officiële ontvangst door burgemeester Jan van Zanen start om 13.45 uur. Wandelaars die de laatste etappe willen meelopen, vertrekken vanaf het Fort om 14.15 uur, de aankomst op het Domplein wordt verwacht rond 15.30 uur.

Theatermaker en muzikant Tjerk Ridder volgde met zijn ezeltje Lodewijk de Europese culturele route Saint Martin, het Martinuspad. Dit wandel- en fietspad in ontwikkeling vormt een vreedzaam en duurzaam lint van historisch, cultureel en militair erfgoed: langs kerken, vestingsteden en dorpen, natuurgebieden, forten, waterlinies en frontlinies, die op de een of ander manier verwijzen naar Sint Maarten, als schutspatroon en Europees vredestichter avant la lettre. Onderweg vroeg Tjerk mensen die hij tegenkwam wat 'delen' voor hen betekent. Alle indrukken verwerkt hij komende maanden in een theatervoorstelling die in 2018 te zien zal zijn. 

Fort van de democratie

In het Fort van de Democratie op Lunet 1, onderzoeken jaarlijks duizenden jongeren democratie en behalen ze een certificaat voor het vak burgerschap. Democratie heeft drie kernmerken: diversiteit, gelijkheid en solidariteit. Hoewel mensen geboren zijn met het vermogen om samen te werken en vrede te maken, moeten we heel veel leren om in de ingewikkelde samenleving van vandaag mee te kunnen doen. Dat kan in het Fort van de Democratie.
 

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox