Logo stadsbladutrecht.nl


Opnieuw waarzegster in Hardebollenstraat na 80 jaar

Utrecht - Na ruim 80 jaar heeft zich opnieuw een waarzegster in de Hardebollenstraat gevestigd. In navolging van Mejuffrouw Saturnus en Mejuffrouw Uranus leest waarzegster Isabel van donderdag tot en met zaterdag de kaarten.

“In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw waren er diverse waarzegsters actief in de Hardebollenstraat”, vertelt Isabel. “In het stadsarchief van de zijn advertenties van deze dames te vinden uit de Utrechtse Courant.”

Zij noemden zich Mejuffrouw Saturnus, Mejuffrouw Uranus, of bedienden zich van initialen zoals Mejuffrouw A.M.P. “Mijn voorgangsters noemden zich planeetkundige (astroloog) of somnabule (medium). Uiteraard waren ze ‘beroemd’ en ontvingen ze ‘vele dankbetuigingen’. Ik vind het interessant dat een van hen ook per brief consulten gaf. Dat is niet veel anders dan de online consulten die ik zelf doe. Ook de ‘dankbetuigingen’, die wij nu testimonials zouden noemen, zijn nog steeds onderdeel van het vak”.

De kleine pandjes aan de Hardebollenstraat zijn ideaal als tarotsalon. Het idee dat er lang geleden ook waarzegsters werkten voegt daar nog iets extra’s aan toe. Isabel: “Mijn voorgangsters zaten echter in de bovenwoningen. Hier beneden loop je veel makkelijker naar binnen. Iedereen is welkom op nummer 2 van donderdag (ook koopavond) tot en met zaterdag.”

Isabel is geen ‘planeetkundige’, maar leest de tarot, speelkaarten en Lenormand kaarten. Ook voegt ze op unieke wijze een laag bedeltjes toe aan de kaarten voor extra details. “Ik beschouw mijzelf als een traditionele waarzegster, omdat ik graag concrete antwoorden geef over het leven van alledag. Het hoeft voor mij allemaal niet zo psychologisch. En juist daardoor komen ook diepere inzichten vanzelf tevoorschijn.”

Reageer als eerste
Meer berichten