Logo stadsbladutrecht.nl


Utrechtse Rena Dusee gaat een halfjaar naar zee

De Utrechtse Rena Dusee (14) is één van de gelukkige scholieren die geselecteerd is voor het programma van School at Sea.

Utrecht - Als ze de financiering rond krijgt, mag zij in oktober mee met 37 andere internationale scholieren een half jaar lang zeilen naar de Caraïben en terug. Rena Dusee (14) van het Gerrit Rietveld College is als jongste deelnemer geselecteerd om komend schooljaar mee te gaan met School at Sea. Afgelopen week heeft Rena te horen gekregen dat ze is geselecteerd en op 21 oktober mag inschepen op de Thalassa. "Het is geweldig dat mijn droom nu werkelijkheid kan worden. Ik hoop dat het sponsorwerven verder goed lukt, zodat ik in oktober ook echt aan boord mag gaan".
De Thalassa is de driemaster van School at Sea waarmee de 38 geselecteerde scholieren uit Nederland, Frankrijk en de Azoren in een half jaar naar de Caraïben en terug zeilen. Het motto van School at Sea is 'Challenge your World'. Het is de bedoeling dat de scholieren hun schoolwerk bijhouden aan boord maar ook grotendeels zelfstandig het schip zeilen en onderhouden. De reis gaat langs de Kaapverdië, Dominica, Curaçao, Aruba, Panama, Costa Rica, Cuba, Bermuda en de Azoren. De 14-jarige Utrechtse heeft nu nog 14 weken om bedrijven en particulieren te overtuigen van haar droom en te laten zien wat zij kan bieden. Zo hoopt ze het startbedrag van €22.260 bij elkaar te krijgen voor 21 oktober. Zie ook: www.Renaatsea.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten