Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Facebook Loft 88

Even goed zoeken: 6 x verborgen terrassen in Utrecht

Even snel een terrasje pakken, zodra de zon zich laat zien. Het klinkt als een perfect plan voor een heerlijke zomerdag, maar populaire terrassen in de stad worden al snel overspoeld door mede-zonaanbidders. Niet gek, want Utrechse terrassen zijn de allerdrukste van de grote steden in Nederland. Gelukkig zijn er ook genoeg verborgen parels, waar de kans dat je een plekje verovert wat groter is. Dit zijn Utrechts best bewaarde geheimen op terrasgebied. Niet doorvertellen, hè?

Midden in de stad genieten van goede koffie, culinaire kunstwerkjes en bovenal: rust. Kan dat? Jazeker, en wel bij Karel 5. Achter de muur tegenover Theater Springhaver houdt zich één van de mooiste plekjes uit de binnenstad schuil: de terrastuin van Bistro Karel 5. Je dineert hier in het gras tussen de perenbomen of komt er tussen het winkelen door tot rust met een cappuccino.

Lunchen met uitzicht op exotische bloemen, planten en bomen: daar word je toch spontaan zen van? Wil je even onthaasten of ben je toe aan een flink portie natuurschoon, fiets dan richting de Uithof om neer te strijken in het tuincafé van de Botanische Tuinen. Je drinkt hier een heerlijk kopje koffie of thee en geniet van gebakjes, broodjes en soep. Als je dat allemaal achter de kiezen hebt, kun je uren ronddwalen tussen de prachtige bloemen en planten. En in de zomer kun je ook nog eens honderd en één soorten vlinders bewonderen tijdens het Tropisch Vlinderfestival .

Geen zin om een stuk te fietsen? In de binnenstad geniet je van de rust op een soortgelijke plek bij Museumcafé Ginkgo in de Oude Hortus. Voor €2,50 mag je naar binnen om al het mooi aan planten en bloemen te bekijken. En daarna strijk je neer op het heerlijke terras van het café!

 Een waanzinnig uitzicht hebben over Utrecht terwijl je geniet van een gin-tonic of een goed diner: dat kan bij WT Urban Kitchen in de oude watertoren op Rotsoord. Zit het terras toch vol? Dan kun je ook uitwijken naar de buren: De Zagerij. Bij deze oude fabriekshal zit je heerlijk aan het water.

p.s. Deze plekjes aan de waterkant zijn ook heel fijn!

Het is een van de favoriete plekken van indebuurt redacteur Anne-Meike en wij snappen waarom. Want bij De Veldkeuken van Amelisweerd kom je als overprikkelde stedeling heerlijk tot rust. Op het terras van het gerestaureerde koetshuis smul je van huisgemaakt lekkers als chocoladetaart of een ambachtelijke speltburger.

Loft 88

Op het ruime terras van Loft 88 is het – zodra de zon zich ook maar een beetje laat zien – heerlijk toeven. Bovendien is dit terras erg kidsproof. Terwijl jij geniet van al het lekkers op de kaart, speelt je kroost in het gras. Ook fijn: je parkeert hier de eerste drie uur helemaal gratis.

p.s. Op zoek naar nog meer kindvriendelijke restaurants in Utrecht? We zetten de fijnste plekken al eerder voor je op een rijtje.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/utrecht. Meer inspirerende verhalen over Utrecht lezen? Ga dan naar de site.

Reageer als eerste
Meer berichten