Foto:

Bibliotheek Utrecht: Wat is het beste kinderboek van 2020? Stem mee tot en met 24 mei.

UTRECHT - De afgelopen weken hebben de 14 kinderen van het Leesteam Kinderjury Utrecht heel veel boeken gelezenDaaruit kozen ze per leeftijdsgroep een top 3 met hun favorieten. Alle kinderen in Utrecht kunnen tot en met 24 mei stemmen welk boek het allerbeste boek wordt van 2020. 

Leesteam Utrecht
Het Leesteam bestaat uit veertien leesgierige kinderen uit Utrecht, zeven kinderen van 6-9 en zeven van 9-12 jaar. Zij hebben heel veel boeken gelezen uit 2020. Daaruit kozen ze samen de drie beste boeken voor hun leeftijdsgroep. Nu kunnen alle kinderen in Utrecht stemmen welk boek zij daarvan het allermooiste vinden.

Favoriete boeken
Het leesteam van 6-9 jaar koos voor De Gorgels en de grote operatie van Jochem Myjer, Superchill schoolreisje (maar echt …) van Liz Pichon en Kapitein Onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnotjongen van Dav Pilkey. Drie boeken met veel humor en vrolijke illustraties. De top 3 van het leesteam van 9-12 jaar is Warrior Cats – Donderwolken van Erin Hunter, Wiebelkont van Marijke Umans en Girls club van Hetty van Aar. Deze drie boeken zijn heel verschillend van elkaar. 
 Beide leesteams maakten samen met Sosha Duysker (bekend van Het Klokhuis) een filmpje. Daarin leggen ze uit wat ze zo leuk vinden aan deze boeken en waarom je erop moet stemmen. Je vindt de filmpjes op de site van de bieb.

Stemmen
Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Welk boek vind jij het allerbeste? Je kunt stemmen tot en met 24 mei. Dan maak je ook nog eens kans op een boekenbon van de Utrechtse Kinderboekwinkel. Op 5 juni wordt de winnaar van de Kinderjury Utrecht bekendgemaakt door het Leesteam. Meer informatie over het leesteam, de boeken en het stemmen vind je op bibliotheekutrecht.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden