• Alles
 • (1)
  Film
 • (2)
  Overig
 • (1)
  Lezingen
 • (8)
  Bijeenkomst
 • (21)
  Theater
 • (3)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Moving Gallery heropent na Corona pauze

zaterdag 28 november 12:00 uur

Foto: Maeve van Klaveren

De Moving Gallery in Utrecht was bijna twee maanden dicht vanwege Corona maar heropent met Raakvlakken, een intense expositie met werk van Maeve van Klaveren en Rik Berkhout. Radio- en televisie presentator Klaas Drupsteen opent de expositie op zaterdag 28 november met een aantal ‘coronaproof’ interviewsessies.

“Het was een dilemma”, vertelt Arnoud van Mosselveld, eigenaar van de Moving Gallery. “Bieden we Utrechtse kunstliefhebbers een plek om naartoe te gaan tijdens de nieuwe lockdown, of helpen we mee over de piek heen te komen en stellen we de expositie uit?” De galerie koos voor het laatste.

Maar op zaterdag 28 november aanstaande start de uitgestelde expositie Raakvlakken dan toch. Het is meteen een intense belevenis. De ingetogen blikken van de vrouwen van Maeve van Klaveren snijden door je ziel en blijven je bij. Zij toont ook waar velen nu zo naar verlangen: handen die aanraken en vasthouden.

De meer grafische voorstellingen van Rik Berkhout zijn zeker niet ingetogen maar wel ‘in control’. Zijn schilderijen gaan over ritme, licht en schaduw.

Net als de tekeningen van Van Klaveren zijn de schilderijen van Berkhout opgebouwd uit kleurvlakken. En in de kleuren zit de verwantschap. Daar liggen de ‘Raakvlakken’.

De komende weken kunnen Utrechters het werk van de kunstenaars al tegenkomen in de stad. Bekend illustrator en vriend van de Moving Gallery, Max Kisman maakte de poster en gebruikte hiervoor het door hemzelf ontworpen lettertype ‘Interlace’. Zo is de poster voor de expositie een kunstwerk op zich.

‘Raakvlakken’ opent op zaterdag 28 november met interviewsessies door Klaas Drupsteen die alleen op inschrijving via movinggallery.nl bij te wonen zijn. Daarna is de expositie zonder inschrijving (maar wel met inachtneming van de corona regels) te bezoeken op zondag 29 november en de navolgende zaterdagen en zondagen t/m 13 december, van 12.00u – 17.00u.

Andere dagen op afspraak.Foto: Rik Berkhout
deel deze activiteit

Locatie

Moving Gallery Utrecht
Utrecht
Mgr van de Weteringstraat 69
3581ed


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden