• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Denkstof! Filosofiegesprek

donderdag 24 oktober 19:30 - 21:00 uur

Filosoof Guido Bik

Elke donderdagavond is er een verse Denkstof (filosofisch groepsgesprek) om de nieuwsgierigheid te voeden. Denk! En praat mee over actuele & tijdloze onderwerpen. Het onderwerp verschilt per week, dus je kunt zo aanschuiven en meedoen.

Denkstof is geen lezing of cursus waarbij je alleen mag luisteren. Het is al helemaal geen debat waarbij het gelijk centraal staat. Nieuwe inzichten opdoen staat centraal. Na een korte introductie ga je onder begeleiding van filosoof Guido Bik met de groep gezamenlijk de diepte in. Je praat en denkt dus actief mee, zodat je niet alleen inzicht opdoet over het thema, maar ook zelf leert filosoferen.

Op Socratische wijze voeren we het gesprek. Belangrijke deugden daarbij zijn verwondering, twijfel, doorvragen en redenen geven. Je zult geprikkeld worden om een mening te onderbouwen, om echt te luisteren naar anderen en om relevante vragen te stellen. Zo ontstaan er open gesprekken waarin je met nieuwe perspectieven (ook op jezelf) wordt geconfronteerd. Daarna gaan we nog iets dieper: welke perspectieven en argumenten zijn beter te rechtvaardigen?


deel deze activiteit

Locatie

Buurthuis de Beatrix in Zuilen
Utrecht
Prinses Beatrixlaan 2
3554jk


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden