• Alles
 • (4)
  Fiets-Wandeltocht
 • (3)
  Lezingen
 • (15)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (88)
  Theater
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (13)
  Evenement
 • (7)
  Muziek
 • (5)
  Cursus-Workshop
 • (14)
  Kinderevenement

Cursus 'Nu ben ik oud'

zondag 18 oktober 0:00 t/m vrijdag 20 november 0:00 uur

‘NU BEN IK OUD’

STILSTAAN BIJ VERLEDEN, HEDEN EN TOEKOMST

“Alles zien vergaan en toch geloven in wat blijft”

Met het verstrijken van de jaren wordt een mens geleidelijk aan ouder en - bij leven en welzijn – besef je op een dag opeens: nu ben ik oud. Dit natuurlijke proces laat een mens echter niet onberoerd. Wat doet het met je om oud te zijn? Heeft je leven geen zin meer als gaandeweg alles wat je lief is wegvalt of kun je er nieuwe betekenis en invulling aan geven? Heb je wel eens nagedacht over je laatste levensfase, over je sterven en de dood en je persoonlijke wensen hieromtrent?

Stilstaan bij al deze indringende vragen is een goede manier om terug te blikken en na te denken over de tijd die je nog gegeven is. Dat geeft rust en ruimte om van deze laatste fase van je leven een goede tijd te maken.

In de cursus ‘Nu ben ik oud’ komen deze onderwerpen aan de orde. Met elkaar maken we in 4 bijeenkomsten een reis door ons leven: van het verleden naar het heden en de toekomst. Hierbij gebruiken we als inspiratie en ondersteuning verschillende creatieve werkvormen zoals simpele schrijfoefeningen, tekenen, muziek, gedichten.

Extra: Film en terugkombijeenkomst met High Tea

Een goede inleiding (niet verplicht) vormt de filmavond op vrijdag 18 sept. om 19.30 uur in de Wilhelminakerk met ‘Bucket list’. Deze film gaat over de vriendschap tussen 2 mannen, die elkaar ontmoeten in het ziekenhuis. waar ze allebei te horen krijgen dat ze ongeneeslijk ziek zijn. Samen besluiten ze in hun laatste levensfase alle dingen te doen die ze nog hadden willen doen . Eigen bijdrage is: €5,- incl. consumpties. Aanmelden is noodzakelijk: huiskamer@wilhelminakerkutrecht.nl of 06-18419992

Enkele weken na afloop van de cursus wordt er in overleg met de deelnemers een extra bijeenkomst gepland. Hier wordt met elkaar uitgewisseld hoe het nu gaat en wat er nog aan vragen leeft. Deze bijeenkomst wordt aangekleed met een feestelijke High Tea.

Dit aanbod is een initiatief van de Wilhelminakerk en ELAN. De begeleiding wordt verzorgd door Annette Dubois en Elisabeth van Windt van ELAN. Beiden zijn professioneel toegerust in en ervaren met het begeleiden van mensen bij zingevingsvragen en verlies.

Tijd: 23 oktober, 6 november, 13 november en 20 november 10.00-12.00 uur

Locatie: Wilhelminakerk, Hobbemastraat 35 Utrecht

Kosten: € 50

Interesse? Wacht dan niet want er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Voor vragen en inschrijving kunt u terecht bij: huiskamer@wilhelminakerkutrecht.nl


deel deze activiteit

Locatie

Huiskamer Schildersbuurt
Utrecht
Hobbemastraat 41
3583cw


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden