• Alles
 • (1)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (7)
  Bijeenkomst
 • (5)
  Evenement
 • (2)
  Muziek

Beethoven op Bezoek

zaterdag 4 juli 9:00 t/m zondag 19 juli 22:00 uur

Ooit gedacht dat Beethoven bij jou op bezoek zou komen? Kijk en luister drie weekenden in juli op je eigen bank naar de nieuwe online concertserie van het Cugnon Project: de mooiste symfonieën van Beethoven uitgevoerd in kamermuziekbezetting vanuit schitterende locaties in Utrecht.

In 2020 viert Beethoven zijn 250e geboortedag. In de concertzalen hadden op dit moment zijn beroemde symfonieën moeten klinken, maar helaas is dat voorlopig nauwelijks mogelijk. Het Cugnon Project ontdekte briljante arrangementen van de zesde, zevende en achtste symfonie voor kamermuziekensemble en presenteert deze in een online concertserie, om, juist nu, Beethoven naar jouw woonkamer te brengen.

Ook 250 jaar geleden was het lang niet altijd mogelijk om te luisteren naar Beethoven’s symfonieën: de radio was nog lang niet uitgevonden en er was niet altijd genoeg geld of ruimte om een symfonieorkest bij elkaar te krijgen. Zo ontstonden de kamermuziekarrangementen van zijn symfonieën. Daardoor werd het mogelijk om in huiselijke sfeer van deze grootse meesterwerken te genieten. Dit biedt nu dé uitkomst om Beethoven een waardig jubileumjaar te geven.

De welbekende, prachtige orkestwerken van Beethoven worden in de concertserie omlijst door drie historische Utrechtse locaties die de muziek nog meer tot leven brengen: Grand Hotel Karel V (gevestigd in een voormalig 14e-eeuw klooster), het idyllische Landgoed Oostbroek en een monumentaal 17e eeuws grachtenpand in het hart van Utrecht.

Het Cugnon Project heeft als doel jong talent een podium te bieden te midden van gerenommeerde musici en wil een ambassadeur zijn voor de kamermuziek. In deze concertserie spelen ‘young professionals’ Hannah Donohoe, Emma Besselaar, Esther ten Kate en Anna Steenhuis samen met violist Chris Duindam en altviolist Richard Wolfe.

Wil je graag Beethoven op bezoek hebben? Dat kan in de eerste drie weekenden van juli: 4/5 juli, 11/12 juli en 18/19 juli. Op de website van het Cugnon Project vind je meer informatie en kun je al vanaf €3,00 Beethoven in jouw woonkamer boeken.deel deze activiteit

Locatie

Online
Utrecht
Drift 11
3512br


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden