• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (8)
  Bijeenkomst
 • (4)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

South Mountain

maandag 22 juni 20:15 uur

De term ‘energiek’ wordt vaak gebruikt bij het beschrijven van de Canadese formatie South Mountain. Het is een erkenning voor hun dynamische en enthousiaste aanpak tijdens liveoptredens, terwijl de groep meesterlijk kunstenaarschap vertoont in traditionele country en elektrische bluegrass. South Mountain is een geweldige bundeling van telecaster-gitaar, viool, bas en drums, met daarbij driestemmige zang. De energie en het plezier dat South Mountain uitstraalt op het podium is onmiskenbaar Ze creëren een sfeer die vermakelijk is voor elke doorgewinterde concertganger of luisteraar van countrymuziek.

Het is geen verrassing dat de band South Mountain werd opgericht in het kleine stadje South Mountain, een landelijk boerendorp buiten Ottawa, Ontario. Aan het einde van de jaren 80 had oprichter Steve Piticco, de visie voor een gelijke kansen-groep die zou bestaan uit top muzikanten. Steve en zijn vrouw Laurie LaPorte-Piticco verbonden zich met de zwaargewichten Don Reed, Todd Nolan en Bill Carruthers, waarna de groep ontstond. Hoewel de samenstelling van South Mountain door de jaren heen is veranderd, blijft het gevoel, de geest en de missie van de band hetzelfde: ‘het creëren van goede traditionele countrymuziek’. Huidige leden van de groep zijn Steve Piticco (telecaster-gitaar, zang), Kurk Bernard (bas, zang), Ken Post (drums, zang) en Scott Woods, (fiddle).

De indrukwekkende carrière van South Mountain heeft geleid tot vele opwindende muzikale momenten. Ze hebben opgetreden met country-muziekiconen zoals Dolly Parton, Don Helms, Highway 101, John Allan Cameron, John Landry, Charlie McCoy, opgenomen met Merle Haggard en Lee Towers, en ze hebben geopend voor Moe Bandy, Vince Gill, Ricky Skaggs, The Whites , Tammy Wynette, Dan Seals, Marty Stuart, Conway Twitty, Charlie Pride, Kitty Wells, en nog veel meer.

Lofuitingen voor South Mountain zijn onder meer de Vista Rising Star Award van de Canadian Country Music Association (CCMA) en nominaties voor CCMA Group of the Year. Op het internationale front heeft South Mountain de Nederlandse Country Music Association Award (DCMA) gewonnen voor Live Show van het Jaar en de DCMA Award voor Band van het Jaar.

South Mountain heeft internationaal veel getoerd, voornamelijk in Europa en Scandinavië, waaronder landen zoals Duitsland, Nederland, Schotland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Lithouwen, Letland, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden en Denemarken.


deel deze activiteit

Locatie

De Parel van Zuilen
Utrecht
Burgemeester Norbruislaan 17
3555ed


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden