• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (8)
  Bijeenkomst
 • (4)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

30 jaar Louisiana Radio, reünie concert!

maandag 15 juni 20:15 uur

De opmerking dat deze groep muzikanten klinkt ‘als een radio-uitzending vanuit Louisiana’ brengt in 1990 de bandnaam tot stand. Ze begonnen als huisorkest bij het destijds roemruchte Mad Mick & Big Mamou. Amper een jaar na hun eerste optreden ligt de debuut-cd in de winkel en staat Louisiana Radio geprogrammeerd bij talloze evenementen, waaronder NorthSea Jazz, Bospop, Parkpop en het hoofdpodium van de Uitmarkt.

De muziek van Louisiana Radio vindt zijn wortels in de Cajun en Zydeco en is vermengd met invloeden uit New Orleans en de Mississippi Delta. Deze combinatie blijkt een groot publiek aan te spreken; de band vindt moeiteloos zijn weg langs menig pop-, blues-, jazz-, folk- en countryfestival.

De smeltkroes van muziekstijlen zoals ontstaan in deze 18e staat van de Verenigde Staten, wordt door Louisiana Radio op eigen wijze naar Europa teruggebracht. De zelfgeschreven Bayou Music vormt een aangenaam tegenwicht voor het sterke feestkarakter van hun Zydeco songs.

In 2000, na 6 albums en 1200 concerten, stopt de band ‘voor onbepaalde tijd’. Eens in de zoveel jaar wordt er reünie concert gepland. Exclusief voor de Parelsessies vanavond een semi-akoestisch optreden in de originele vijfmans bezetting uit de hoogtijdagen.

Louisiana Radio bestaat uit Arend Bouwmeester, sax en percussie, Onno Kuipers, accordeon en trekzak, Arthur Bont, drums en zang, Rob Verheem, bas en zang, Hans de Vries, zang en gitaar en mondharmonica.


deel deze activiteit

Locatie

De Parel van Zuilen
Utrecht
Burgemeester Norbruislaan 17
3555ed


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden