• Alles
 • (4)
  Lezingen
 • (19)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop

Hard of helend. God en geweld in de bijbel

dinsdag 19 januari 20:00 uur

Foto: onbekend

De taakgroep Vorming en Toerusting van de Nicolaikerk organiseert op 19 januari een thema-avond: ‘Hard of helend. God en geweld in de bijbel’. Inleider is ds Hans Koops

Geweld is van alle tijden en plaatsen. We worden er dagelijks mee geconfronteerd. Soms lijkt dit geweld gesanctioneerd te worden door heilige teksten, inclusief bijbelse teksten. In de bijbel is inderdaad veelvuldig sprake van geweld, soms zelfs van extreem geweld. En meermalen lijkt God de opdrachtgever van geweld te zijn. Kunnen we nog uit de voeten met dit soort teksten, en hoe dan? Is de relatie tussen God en geweld alleen maar destructief of valt er ook nog iets anders over te zeggen, iets helends? En verschuift er in de bijbel ook iets in de loop van de tijd als het gaat over geweld?

Deze en nog andere vragen komen aan bod.

Vanwege de lockdown wordt deze avond via Zoom gehouden. Het voordeel van Zoom is, dat u niet alleen kunt kijken en luisteren, maar ook reageren en vragen stellen. Als u zich aanmeldt krijgt u een link toegestuurd waarmee u aan de avond deel kunt nemen.

Wanneer: dinsdag 19 januari, 20:00 uur

Waar: online, via Zoom

Opgeven: per mail: VenT@nicolaikerk.nl , uiterlijk maandag 18 januari


deel deze activiteit

Locatie

Nicolaïkerk
Utrecht
Nicolaaskerkhof 9
3512xc


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden