Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Billenklap

Activiteit voor de jeugd: Billenklap goes tropical

  Cultuur

UTRECHT - De hooggeleerde professor in de Alweetkunde Eusebio Billenklap is verbonden aan de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht en doet allerlei Zeer Belangrijk Onderzoek. Hij bereidt zich momenteel voor op een onderzoeksreis naar de Tropen.
In zijn koffer zitten allerhande spullen die van tropische planten afkomstig zijn. Hij heeft het zelf veel te druk om nu uit te zoeken van welke planten die spulletjes ook al weer afkomstig zijn en heeft de hulp nodig van de kinderen.
Zoek de planten bij de spulletjes en dan kan de professor met jouw lijstje bepalen naar welke planten hij onderzoek gaat doen. Hij heeft zelf al een paar dingen klaargezet waar hij in ieder geval eens goed naar wil kijken, zoals licht maken met fruit. Voor alle helpers staat er een heerlijke, tropische verrassing klaar.
Kinderen en ouders kunnen 17 augustus van 11.00 tot 15.30 uur terecht. Kinderen tot en met 12 jaar (alleen onder begeleiding van een volwassene) hebben gratis toegang. Kijk voor alle kinderactiviteiten op http://www.uu.nl/botanischetuinen/kinderen/kinderactiviteiten-2017

De Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. Info: www.uu.nl/botanischetuinen.

Reageer als eerste